Matematik

10.klasses niveau (F) forlænge brøker så de får samme nævner

06. november 2014 af MariaChanelDyreholm (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej derude. En der kunne forlænge disse 3 brøker så de alle får sammen nævner? Meget vigtigt du forklarer hvordan du gør det også! Tak på forhånd :) (har vedhæftet opgaven)

Vedhæftet fil: MATE.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først fællesnævneren for de tre nævnere 6 , 3 og 8 . Den mindste fællesnævner er det mindste hele tal, som både 6, 3 og 8 går op i.

Forlæng derefter brøkerne med fællesnævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

\frac{a\cdot k}{b\cdot k} = \frac{a}{b}


Skriv et svar til: 10.klasses niveau (F) forlænge brøker så de får samme nævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.