Kemi

titrering

07. november 2014 af UK343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Titrering med Glycin og NaOH

Kan simplethen ikke få denne her løst:

1. ækvivalenspunkt:
H3N+-CH2-COOH + OH---> H3N+-CH2-COO- + H2O

2. ækvivalenspunkt:

H3N+-CH2-COO- + OH- ---> H2N+-CH2-COO- + H2O

Skal beregne pH i de to ækvivalenspunkter. Jeg kender godt fremgangsmetoden med:
pOH = -log(OH)
pH=14-pOH

Men hvordan kan jeg finde deres kb værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2014 af mathon

Beregner deres pKs-værdier ved halvt tiratorvolumen
og efterfølgende
                               pKb = 14 - pKs

                               Kb = 10-pKb


Svar #2
07. november 2014 af UK343 (Slettet)

Jeg skulle aflæse deres pks værdier på en kurve, som er aflæst til 2,23 og 9,7, så jeg kan vel bare sætte dem ind i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2014 af mathon

                               Kb = 10 pKs-14


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2014 af mathon

iøvrigt
                H3N+-CH2-COO- + OH- ---> H2N-CH2-COO- + H2O


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.