Fysik

7.2 Varmelegemer

08. november 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Tre varmelegemer, hver på 40Ω, er forbundet i trekantkobling, og tilsluttet et 3-faset 400V net.

Bestem a) den fra nettet optagne strøm

b) strømen i hvert af varmelegemerne

c) det samlede effektforbrug

Hvordan gør man det?

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Se din tråd:  7.1 Ovn.    ( Samme metode ).


Svar #2
09. november 2014 af multo26 (Slettet)

#1

#0:  Se din tråd:  7.1 Ovn.    ( Samme metode ).

Er der ikke forskel på stjerne- og trekantkobling?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Jo, når varmelegemerne er Δ-koblede, er der 400V over dem. Når de er Y-koblede er der 231V over dem.

a)  Beregn den effekt, P, som varmelegemer samlet optager fra nettet.

Du ved så, at effekten pr. fase = P/3 = Ufase * Ifase = 231V * Ifase .

Find Ifase .

Man "plejer" at angive faseværdien af strømmen af den simple grund, at det er den, der springer sikringerne. Men for god ordens skyld, kan du jo i besvarelsen skrive, at det er Ifase, du har beregnet.

b)    Ihoved ( eller Iyder ) = √3 * Ifase

c)    Den har du beregnet.


Svar #4
10. november 2014 af multo26 (Slettet)

b) så har jeg sagt Ihoved/3 fordi der er 3 varmelegemer og det giver det rigtige resultat, men er det korrekt måde at gøre det på?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Jeg forstår det ikke helt, men her kommer den:

P1 (pr. varmelegeme) = U2 / R = (400V)2 / 40Ω = 4000W

P3 (alle vamelegemer) = P1*3 = 4000W*3 = 12000W     ( svar på c)  )

Ufase = Uhoved / √3 = 400V / √3 = 231V

a)  P1 = Ufase * Ifase    =>    Ifase = P1 / Ufase = 4000W / 231V = 17,32A

b)  Ilegeme * Uhoved = P1   =>    Ilegeme = P1 / Uhoved = 4000W / 400V = 10A

Så er det vist udtrykt korrekt.


Skriv et svar til: 7.2 Varmelegemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.