Matematik

Ligninger

09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan vil løse sådan slag en ligning: 

2x*In(x)+x-3=0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af peter lind

Den skal du bruge et CAS værktøj til at løse


Svar #2
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Når jeg skriver denne her ligning en cas-værktøjet får jeg ingen resultater 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Det er vel også en mulighed?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2014 af mathon

    solve(2x*In(x)+x-3=0,x) | x>0
               x = 1,57349


Svar #5
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Hvorfor skriver man 0,x 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2014 af mathon

               …=0,x       …lig med 0, løst med hensyn til x
               er syntaxen


Svar #7
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Man når jeg skriver det på wordmate så gider den ikke rege det ud, hvilke program har du brugt til at løse ligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

WordMat løser den ved mig, jeg får det samme resultat som i #4.


Svar #9
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Hvad skriver du lige præcis? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Jeg skriver ligningen, 2x · ln(x) + x - 3 = 0 , og så løs ligning.


Svar #11
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

det skriver jeg også og den siger, ingen løsning det er lidt mærkeligt 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2014 af LeonhardEuler

Man kan godt løse den i hånden ved hjælp af Lambert function, men det kræver matematik, som du ikke lært om.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.