Matematik

Svær problemopgave

10. november 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan finde på en formel, til denne opgave? 

Vedhæftet fil: opgave 39.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Du skal stille dig selv spørgsmålet:

Hvis koten(terrænhøjden) er 20,38 og ledningen falder 1% pr meter, hvor meget er den så faldet på henholdsvis 0,45 ; 0,4; & 0,4 meter ? 

I spørgsmål E, F og G skal du for hvert svar i spørgsmål a) trække 15 promille fra svaret (i form af ekstra dybde) da ledningen falder med ydeligere 15 promille (eller 1,5%) efter hvert punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

Idet jeg forventer at As kote betyder dybde

Koden ved B er koten ved A - 1% af afstanden fra A til B

2) dertil kommer 1,5% af længden af længden på rørene ind til husene


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Formel ? ?

Hvis faldet skal være 10 o/oo = 1%, skal koten falde 1cm pr. vandret meter.

Jeg går ud fra, at målene på tegningen er i meter.

Så er det bare at måle ud og gange/addere sammen, for de forskellige strækninger.


Svar #4
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvordan skal jeg regne opgaven ud, koten B kunne jeg regne men ikke de andre


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

Det gøres på samme måde

Koten ved C er koten ved B - 1% af afstanden fra B til C


Svar #6
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Jeg gjorde det på samme måde, dog gav det ikke det rigtige resultat


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2014 af mette48 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så må du regne mere omhyggeligt.

Hvis ah er hældningskoefficienten i hovedledningen, og as er hældningskoefficienten i sideledningerne, har man

        KB = KA -ah·|AB|
        KC = KB -ah·|BC|
        KD = KC -ah·|CD|

        KE = KB -as·|BE|
        KF = KC -as·|CF|
        KG = KD -as·|DG|


Svar #9
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#8

Hvordan kom du frem til disse gennemtænkt formler?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er jo simple lineære ligninger. Man benytter oplysningerne i opgaven.


Svar #11
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#10

vil det sige at du kom frem til dem ved blot at tænke over det? Eller ved brug af en metode eller lignende?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, ved at læse og benytte oplysningerne i opgaven. En kote er her en lineær funktion af afstanden fra et nabopunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

Det er det samme som jeg beskrev med ord i #2. Havde ikke set du er på C-niveau


Svar #14
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#12

Så er du nok en klog matematik lærer. Hvad er en lineær funktion, det har jeg ikke hørt om endnu

#13

et matematisk udtryk med bogstaver er langt bedre end blot brug af ord, det er du nok klar over, når du mener jeg kun har matematik på C niv.


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

En lineær funktion er en funktion af formen   f(x) = ax + b , som du bør være bekendt med fra folkeskolen. Det er forskriften for en ret linie.


Svar #16
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#15

Det har jeg slet ikke hørt om. Jeg er 99% sikker på at min klasse heller ikke har hørt om det fra folkeskolen. Du har høje forventninger til matematik lærerne fra folkeskolen, det burd du slet ikke have. Du skulle se hvad man får lært i folkeskolen...


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er jo beklageligt, hvis det er gået så meget ned ad bakke i folkeskolen.

Men jeg ser nu meget tit opgaver fra brugere i 9. klasse her på SP, der stiller spørgsmål om bestemmelse af lineære forskrifter ud fra to kendte punkter.


Svar #18
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#17

Så har de været så heldige at have en matematik lærer, der er seriøs med det arbejde personen laver. Men desværre var jeg ikke så heldig med min matematik lærer...

Eller så har fornyligt kommunen eller hvem ellers står for det, ændret på de krav 9. klasse skal kunne


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det er vist ministeriet, der udfærdiger bekendtgørelser for undervisningens indhold ud fra de af Folketinget vedtagne love.

Men du burde jo forlængst være i gang med at læse op på alt det, du burde have lært i folkeskolen.


Svar #20
10. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Andersen kan du hjælpe mig med den opgave som ingen hjalp mig med? 

Tråden hedder isolering - hjælp


Skriv et svar til: Svær problemopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.