Matematik

Funktionsforskrift

11. november 2014 af mari333r (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej
jeg har fået en opgave hvor jeg skal lave en funktionsforskrift. 
Opgave lyder sådan 

'' Da Amalie kommer til København skal hun på shoppning tur sammen med Stine. De kunne rgitigt godt tænke sig at komme til indkøbscentret Fields. De to piger skal fra hovedbanegården og ud til Fields og tilbage igen. 

Fra hovedbanegården er der 9 km til Fields. 
Hvilket transportmiddel skal Amalie vælge?

* Metro - 20 kr. pr billet (enkelt) 
* Taxa - Startgebyr 20 kr. og 3 kr. pr. km

Opstil en funktionsforskrift for prisen for taxaen. '' 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af mathon

            Hvilket transportmiddel skal Amalie vælge?        METRO

           Opstil en funktionsforskrift for prisen for taxaen:

                                  p(x)=3x+20
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Det er en lineærfunktion. Benyt, at a = hældningskoeffcienten og = skæring med y-aksenFå det på formen

y = ax + b


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.