Matematik

Sætte ligninger = med hinanden?

11. november 2014 af Kunitinator (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har et problem jeg skal fortælle, hvordanskæringspunktet mellem 2 linjer bestemmes?

Min gæt ville være at sætte ligninger = med hinanden, men jeg er virkelig dårlig til at sætte ord på proccessen.. Nogen der kunne hjælpe mig, med at fortælle hvad man egentlig skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det er rigtigt nok hvad du selv siger.

"Skæringspunktet mellem to funktioners linjer findes ved at sætte de to funktioner lig hinanden". Det er en okay forkalring på C-niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Det er rigtigt. Hvis du har to linjer givet på formen y = ax + b , kan du sætte dem lig med hinanden og løse ligningssystemet mht. x , så du finder x-koordinaten. Derefter findes så y-koordianten. 


Svar #3
11. november 2014 af Kunitinator (Slettet)

y=2x+3

y=x+5

2x+3=x+5 

2x-x=3-5

1x=2

Så sætter vi 2 ind på ét af X'ernes plads. (2+5=7)

Svar = 2,7

Har nok misforstået måden, at sætte ligninger = med hinanden


Svar #4
11. november 2014 af Kunitinator (Slettet)

HVIS det er rigtigt, hvordan ville du så sætte ord på i den her proces?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

y1 = 2x1 + 3

y2 = x2 + 5

Løsning

2x + 3 = x + 5

2x - x = 5 - 3

x = 2

Løs så med hensyn til y, ved at erstatte x med 2 i ligning 1 og/eller ligning 2


Svar #6
11. november 2014 af Kunitinator (Slettet)

Hvordan ville du så beskrive løsningen? Hvis jeg skulle sætte nogle flere ord på det


Skriv et svar til: Sætte ligninger = med hinanden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.