Matematik

Lineær sammenhæng

12. november 2014 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Står med en opgave til min aflevering som jeg ikke helt forstår:

Opgave 7) En patient får et saltvandsdrop. Dropposen indeholder til at begynde med 750 mL saltvandsopløsning og patienten får tilført 4 mL saltvand pr. min.

A) Hvor meget saltvand er der tilbage i posen efter 35 min? Opstil en model for sammenhængen mellem det antal minutter, hvor patienten har fået tilført drop og hvor mange mL saltvandsopløsning patienten har fået tilført.

Jeg har derefter fundet frem til dette:

x = antal minutter
y = saltvand der er tilbage i posen
b = 750 mL saltvandsopløsning 
a = 4 ml saltvand pr. min 

y = 4x+750

B) Hvor længe varer det, før der er 125 mL tilbage i posen?

Er a overhovedet rigtigt??? For har ingen idé om hvad jeg skal i opgave b??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af khol (Slettet)

A) Du er på rette spor, men din ligning (y = 4x + 750) giver ingen praktisk mening da den indebærer at der kommer mere saltvand i posen over tid. Da posen tappes med 4 ml per minut, skal du trække dette fra posens indhold: y = 750 - 4x

B) Sæt y = 125 og beregn x


Svar #2
12. november 2014 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Det har jeg hermed gjort: jeg har lavet lignngen om til y = -4x + 750

Har derefter regnet den ud ved at sige 125 = -4x + 750, som giver x = 156,25, men hvad siger x så??? at der går 156,25 min. før der er 125 mL tilbage i posen?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af khol (Slettet)

Korrekt


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.