Matematik

Hvor mange procent udgør nedsættelsen af den oprindelige pris?

12. november 2014 af næhhh (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg er ikke så sikker på  at jeg har forstået denne opgave rigtigt, så lidt hjælp ville være godt.

Opgaven:

En båndoptager er nedsat fra 660kr. til 495kr.
Hvor mange procent udgør nedsættelsen af den oprindelige pris?

Skal jeg ikke bare gange 660kr og 495 og så dividere med 100?

Tak på forhåndm. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af mathon

     1-r=\frac{495}{660}=0,75

     r=1-0,75=0,25=25\%


Skriv et svar til: Hvor mange procent udgør nedsættelsen af den oprindelige pris?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.