Matematik

Stationære punkter

12. november 2014 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet funktionen f(x,y) = 30-2x2+y2-xy+5x+4y.

a) Find funktionens stationære punkter

∂f/∂x=4x-y+5

∂f/∂y = 2y-x+4

Jeg ved at jeg skal sætte det lig 0, altså

∂f/∂x=0

I og med jeg kender min y-værdi så anvender jeg også den:

4x-(2y-x+4)+5=0 --> 4x-2y+x-4+5=0 --> 5x-2y=1 - Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk

        ∂f/∂x = -4x-y+5

Man skal løse ligningssystemet

        ∂f/∂x = 0   og   ∂f/∂y = 0 , dvs

        -4x -y + 5 = 0
        -x + 2y + 4 = 0

Løs nu dette ligningssystem.


Svar #2
12. november 2014 af lglglgmama (Slettet)

Hvad vil det sige? Skal jeg addere dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal løse ligningssystemet bestående af de to ligninger

        -4x -y + 5 = 0
        -x + 2y + 4 = 0

Man kan benytte substitutionsmetoden eller lige store koefficienters metode. Man skal finde skæringspunktet mellem de to rette linier, der er gemt i de to ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Er funktionens forskrift skrevet korrekt i #0?


Skriv et svar til: Stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.