Matematik

Punkt på parameterfremstilling

15. november 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan efterviser man, at et punkt ligger på en parameterfremstilling?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af peter lind

Hvis x koordinaten på det kendte punkt har koordinaten x0 løser man ligningen x(t) = x0. Den fundne værdi af t sættes ind i parameterfremstillingen og man ser om det så giver det kendte punkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Mener du, at eftervise om et punkt ligger på en linje(givet på parameterfremstilling)?


Svar #3
15. november 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hvis jeg ved, at H(1,8,0) og parameterfremstillingen er (x,y,z)=(7,3,0)+t*(-12,10,0), hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#3 Sætter  (1,8,0)=(7,3,0)+t*(-12,10,0) <=> (-6,-5,0)=t*(-12,10,0), hvis du løser for t, finder du x(0.5)=-12, y(0.5)=5, z(0.5)=0. Det betyder, til tiden 0.5 har du, at linjen indeholder punktet H. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2014 af mette48 (Slettet)

H(1,8,0) er (x,y,z)=(7,3,0)+t*(-12,10,0)

x=1=7-12t ⇒ t=½

y=3+10*½=8 hvilket passer med y-værdien

z=0+0t⇒ z=0 hvilket passer med z-værdien for H


Svar #6
15. november 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Takker for hjælpen


Skriv et svar til: Punkt på parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.