Matematik

Reducer udtrykket

16. november 2014 af ChristinaFO (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

Er der nogle der kan hjælpe mig med at reducere to følgende udtryk ? 

1) -10x^3/-5x^4

2) 1/3a*(3/2+a)-1/5a

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

-10x3/(-5x4) = 2x3/x4 = 2/x  (Jeg har først forkortet brøken med -5, dernæst forkortet med x3)

 

(1/3)a*(3/2 + a) - (1/5)a =  (Jeg ganger (1/3)a ind i parentesen)

(1/3)*(3/2)a + (1/3)a2 - (1/5)a =  (Jeg ganger de to brøker sammen)

(1/2)a + (1/3)a2 - (1/5)a =  (Jeg samler leddene med a)

(1/2 - 1/5)a + (1/3)a2 =  ( Lidt brøkregning)

(3/10)a + (1/3)a2


Svar #2
16. november 2014 af ChristinaFO (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.