Matematik

Løs denne ligning: 2 (3a + 5b) a = 3 og b = 4

17. november 2014 af JakobBT (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har lidt probleme med denne opgave: 2 (3a + 5b)     a = 3 og b = 4
Indtil videre har jeg gjort sådan:
 2 (3a + 5b)
 2 (3*3 + 5*4)


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

   2 · (3 · 3 + 5· 4) = 2 · (9 + 20) = 2 · 29 = 58

Den kan også løses, ved

   a · (b + c) = ab + ac


Svar #2
17. november 2014 af JakobBT (Slettet)

#1

Ja, det er rigtigt.

   2 · (3 · 3 + 5· 4) = 2 · (9 + 20) = 2 · 29 = 58

Den kan også løses, ved

   a · (b + c) = ab + ac

Mange tak!!! Hvad med:

-3 (4a - 7b)              a = 3 og b = 4


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#2

Det bliver så

    - 3 · (4 · 3 - 7 · 4) = - 3 · (12 - 28) = - 3 · (- 16) = 48

Bemærk, at (-) · (-) = (+)


Svar #4
17. november 2014 af JakobBT (Slettet)

#3

#2

Det bliver så

    - 3 · (4 · 3 - 7 · 4) = - 3 · (12 - 28) = - 3 · (- 16) = 48

Bemærk, at (-) · (-) = (+)

Tusind tak! Hvis jeg nogensinde får et problem med en opgave igen er du den første jeg spørger :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. november 2014 af mette48 (Slettet)

Det er ikke en ligning, men en reduktion med indsættelse af talværdier


Svar #6
17. november 2014 af JakobBT (Slettet)

#5

Det er ikke en ligning, men en reduktion med indsættelse af talværdier

Min fejl. :)


Svar #7
18. november 2014 af JakobBT (Slettet)

#3

#2

Det bliver så

    - 3 · (4 · 3 - 7 · 4) = - 3 · (12 - 28) = - 3 · (- 16) = 48

Bemærk, at (-) · (-) = (+)

Hvad med de her? De er det sidste jeg mangler, tusind tak på forhånd!! :) :)

2 (5b-7x)

-3 (7b+3x)

+ (5x-3)

- (5y-5)

(-5+3x)

- (9-x)
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

2 · (5b - 7x) = 10b - 14x

Prøv så ved den sidste, og ophæv parenteserne, ved at skifte fortegn på alle led, hvis det er en minusparentes, og du ophæver en plusparentes uden videre.


Svar #9
18. november 2014 af JakobBT (Slettet)

#8

2 · (5b - 7x) = 10b - 14x

Prøv så ved den sidste, og ophæv parenteserne, ved at skifte fortegn på alle led, hvis det er en minusparentes, og du ophæver en plusparentes uden videre.

Kan du ikke svare mig over indbakke? :)


Svar #10
18. november 2014 af JakobBT (Slettet)

Okay, ved - 3 (7b+3x) er så ikke bare:
3 · 7b + 3 · 3x
21b + 3 · 3x
Svar: 21b + 9x

Skal jeg forkorte mellemregningen eller skal jeg lave den om? For dine er anderledes.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#10

    - 3 · (7b + 3x) = -21b - 9x

Bemærk

     (-) · (+) = (-)


Svar #12
18. november 2014 af JakobBT (Slettet)

Okay, hvad med den her? + (5x - 3)
Den er ikke ligesom de andre synts jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Ophæv plusparentesen uden videre, uden at skifte fortegn på nogen af ledene.


Svar #14
18. november 2014 af JakobBT (Slettet)

(5x-3)x1
og så svaret er 5x-3
men igen din udregning er anderledes


Brugbart svar (1)

Svar #15
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Ja, det er korrekt; svaret er korrekt.

En minusparentes ophæves, ved at skifte fortegn på alle led. 


Svar #16
18. november 2014 af JakobBT (Slettet)

Ja, men hvordan skal jeg få lavet min udregning ligesom din? :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

   - (5y - 5) = 5 - 5y

     (- 5 + 3x) = 3x - 5

    - (9 - x) = x - 9


Svar #18
18. november 2014 af JakobBT (Slettet)

I den her: - (5y + 5)
Skal jeg ikke bare gøre sådan her
- (5y-5)
svaret: -5y+5

men syntes ikke selv mellemregningen er god nok


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#18

Jo,

- 5y + 5 = 5 - 5y


Svar #20
18. november 2014 af JakobBT (Slettet)

I den her står der ikke noget tal eller tegn først? (-5 + 3x)


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.