Matematik

differentialregning

19. november 2014 af heartgaza (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder man tangentens ligning, når tangenten skal:

.... ramme et bestemt punkt på grafen

... have en bestemt hældning 

... ramme et punkt uden for grafen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af PeterValberg

Er det opgaveteksten ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
19. november 2014 af heartgaza (Slettet)

ja det er :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af PeterValberg

I et givent punkt:

En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) kan bestemmes vha. tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2014 af PeterValberg

med en bestemt hældning a

Løs ligningen f'(x)=a  det er dit x0 (dine x0'er)
brug herefter tangentligningen fra #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2014 af mathon

.. gennem et punkt (x,y) uden for grafen 
 

                             \mathbf {\color{Red} y}=f{\, }'(x_o)\cdot (\mathbf {\color{Red}x}-x_o)+f(x_o)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.