Matematik

Differentialregning

19. november 2014 af TanjaBredahl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er nogle opgaver i min aflevering som jeg ikke helt forstår og hvordan jeg skal regne det ud.

Den første hedder:

Beregn vha. 3-trins-reglen f'(2) for funktionen med forskriften:

f(x)=x^2-3x-1

Mit spørgsmål er, HVAD er f'(2)? og hvordan skal jeg beregne det? er nemlig ikke sikker på om jeg bare skal starte med at regne vha. 3-trins-reglen, også uden x_0, eller hvordan jeg skal??

Der er endnu et spørgsmål som hedder:

beregn vha. 3-trins-reglen f'(x0) i et vilkåreligt punkt x0 for funktionen med forskriften:

f(x)=x^2-3x-1

Håber virkelig der er nogle som kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af peter lind

du skal finde grænseværdien for h -> 0 for (f(2+h)-f(2) )/h 

Det andet spørgsmål: er stat 2 med x0 ellers som foregående spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af mathon

1. trin
                  f(x_o+h)-f(x_o)=(x_o+h)^2-3(x_o+h)-1-({x_{o}}^{2}-3x_o-1)=

                            {x_{0}}^{2}+2x_oh+h^2-3x_o-3h-1-{x_{0}}^{2}+3x_o+1=(2x_o-3+h)h

2. trin  
                   \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{(2x_o-3+h)h}{h}=2x_o-3+h

3. trin         
                   \underset{h \to 0}{\lim} \; \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=f{\, }'(x_o)=2x_o-3+0=2x_o-3
                   


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.