Matematik

Differensen mellem to tal

19. november 2014 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet opgaven: "Differensen mellem to tals sum og de samme to tals  differens er lig med 10. Produktet af de to tal er 50. Bestem de to tal."

Jeg ved at jeg kan bruge formlerne;

Sum = U + V

Differens = U - V

Produkt = U * V

Så vidt jeg kan forstå, så skal skal jeg finde to tal som har 10 i forskel, samtidigt med at det skal give 50, når man ganger det. Er det korrekt? 

Såfremt, hvordan løser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Læs opgaven igen mere omhyggeligt:

        "Differensen mellem to tals sum og de samme to tals  differens er lig med 10."

De to tals sum:  U + V
De to tals differens:   U - V

Differensen mellem de to tals sum og de to tals differens er så (U+V) - (U - V) = 2V .

Ligningssystemet er da

        2V = 10
        U·V = 50

Find V af den første ligning og indsæt i den anden ligning.


Skriv et svar til: Differensen mellem to tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.