Matematik

Bestem siderne c og b1

19. november 2014 af Martinjensen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave, jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal tage fat i.

Vil tro at man skal bruge Pythagoras. Men hvordan skal det skal samhænges, har jeg ikke en eneste idé om. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal ikke benytte Pythagoras.

Benyt siderne a og a1 til at bestemme skalaforholdet mellem de to ensvinklede trekanter. Benyt så dette skalaforhold til at beregne de manglende sider.


Svar #2
19. november 2014 af Martinjensen2 (Slettet)

Hvad mener du med skalaforhold? Hvor meget de er større end hinanden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I ensvinklede (ligedannede) trekanter er forholdet mellem ensliggende siders længder konstant. Dette forhold kaldes skalaforholdet.


Svar #4
19. november 2014 af Martinjensen2 (Slettet)

Kunne jeg så f.eks dividere a1 og a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, forholdet a1/a er jo skalaforholdet i længde mellem de to trekanter.


Svar #6
19. november 2014 af Martinjensen2 (Slettet)

Har prøvet at finde siden c) men tror jeg har kokset det helt, da det giver sådan et stort tal..


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man har så, at

        a1/a = b1/b = c1/c

hvori man så indsætter de kendte størrelser

        1000/20 = b1/60 = 2500/c .

Bestem nu b1 og c

        b1 = (1000/20)·60 = ...

        c = 2500·(20/1000) = ...


Svar #8
19. november 2014 af Martinjensen2 (Slettet)

Mange tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Bestem siderne c og b1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.