Matematik

Reducering

20. november 2014 af Simon888 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal issolerer x i denne liging ved håndregning:

7*log(x)=4-3*log(x)

Jeg har gjort følgende:

log(x^7)=4-log(x^3)

log(x^7)+log(x^3)=4

log(x^10)=4

x^10=exp(4)

x=exp(4)^(1/10)

Ved løsning på Maple får jeg x til x = exp(2/5)

Hvad har jeg gjort galt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

(a^{x})^{y}=a^{xy}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler log(x)

        10·log(x) = 4

        log(x) = 2/5

        x = 102/5

Med log(x) forstår man her normalt logaritmen med base 10 . Hvis der menes den naturlige logaritme ln(x) , er løsningen i stedet

        x = e2/5 = e0,4 .

Bemærk, at     exp(4)^(1/10) = exp(2/5)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.