Fysik

Fysik

24. november 2014 af cocochanel555 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan i hjælp med denne opgave?

En træbjælke, med masse 50 kg flyder på vand.

hvor stort er rumfang af den fortrængte vandmængde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af mathon

For et på vand flydende - ikke vandsugende - legeme
gælder
                     Fop = tyngden af det fortrængte vand = tyngden af legemet

                     V_{under}\cdot \rho_{vand} \cdot g=\left ( 50\; kg \right )\cdot g

                     V_{under}\cdot \rho_{vand} =\left ( 50\; kg \right )

                      V_{under} =\frac{\left ( 50\; kg \right )}{1\; \frac{kg}{L}}=50\; L=50\; dm^3      


Svar #2
24. november 2014 af cocochanel555 (Slettet)

Mange taak ;)


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.