Matematik

reducer udtrykket

25. november 2014 af meta246 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogle der kan hjælpe mig og min veninde vi sidder med denne opgave hvor vi skal reducer et udtryk, vi har prøvet men vi synes det ser helt forkert ud. hvis det er så pleease hjælp os.


reducer udtrykket  y*(2x-y)+(y-x)^(2)
 y*(2x-y)+(y-x)^(2)
y*(2x-y)-y^(2)-x-x^(2)
yx2+y^(2)-x^(2)
x^(2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at (y-x)2=(y-x)(y-x)=y2-yx-yx+x2=y2+x2-2yx.

Altså har du, da y(2x-y)=2yx-y2, at y(2x-y)+(y-x)2=2yx-y2+y2+x2-2yx=x2


Skriv et svar til: reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.