Matematik

Differentialregning

25. november 2014 af lisa1458 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder fast med en opgave hvor jeg skal differenrier f(x)=(2x^-12-3x^3)ln(x)

Og er ikke helt sikker på jeg gør det rigtigt :-( har fået det til f'(x)=(2*(-12)*(x)^-13-3*(x)^2)(1/x)  og ved ikke om det er rigtgit eller om jeg kan reducere det mere :-(

Nogle der er søde at hjælpe mig med hvordan man gør eller hjælpe mig med at reducere den mere så er i søde :-)

M.v.h Lisa


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2014 af peter lind

Du har differentieret 3'x3 forkert.

Du skal bruge produktreglen (f*g)' = f'*g+f*g'


Svar #2
25. november 2014 af lisa1458 (Slettet)

Så jeg skal kigge på det som om der er en f(x) og en g(x) eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2014 af mathon

                 f(x)=\left (2x^{-12}-3x^3 \right )\ln(x)

                 f{\, }'(x)=\left ( -24\cdot x^{-13}-9x^2 \right )\cdot \ln(x)+(2x^{-12}-3x^3)\cdot x^{-1}=

                 \left ( -24\cdot x^{-13}-9x^2 \right )\cdot \ln(x)+\left (2x^{-13}-3x^2 \right )


Svar #4
25. november 2014 af lisa1458 (Slettet)

Okay tror jeg forstår nu :-)
Mange tak :-)


Svar #5
25. november 2014 af lisa1458 (Slettet)

Men burde der ikke står 1/x og ikke x^-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2014 af peter lind

1/x = x-1


Svar #7
25. november 2014 af lisa1458 (Slettet)

Har altid lært at ln(x) = 1/x, så forstår ikke hvordan i får det til x^-1 :-(


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2014 af mathon

#7
      Genlæs #6,  inden du skriver igen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2014 af peter lind

#7 Så har din lærer været helt gak, og det tror jeg ikke på

Prøv at sæt x =1 og se om du får det samme


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.