Matematik

lægemiddelregning.

26. november 2014 af maikenC (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

nogen der kan fortælle mig om disse to opgaver er rigtig lavet?:)

1. et barn skal i behandling med antibiotika i form af mikstur. styrken på miksturen er 50 mg pr. ml. barnet vejer 14 kg. børnedosis er 25 mg pr. kg legmesvægt pr. døgn fordelt på to doser.                                                         a. hvor mange mg lægemiddel skal barnet have pr. døgn?    svar:     25mg * 14 kg = 350 mg pr. døgn.             b.hvor mange ml mikstur skal barnet have pr. døgn? svar: 350mg/50 mg pr. ml = 7 ml                                        c. hvor mange mikstur skal barnet have pr. dosis? svar: 7ml/2 = 3,5 ml                                                                          

2. en patient skal skifte fra tabletter (styrke 5 mg) til dråber (styrke 20 mg. pr liter). patienten fik tabletter 4 gange dagligt ( 1 ml = 20 dråber)                                                                                                                             a. hvor mange dråber skal pt have pr. dosis? svar: 10 dråber pr. dosis                                                                 b. hvor mange dråber skal pt have pr. dag? svar: 40 dråber                                                                                     c. hvor lang tid rækker en flaske med 10 dråber pr. ml? svar: 5 dage


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Dobbeltpostering med https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1546757 . Der er ingen grund til at oprette en ny tråd med de samme spørgsmål.


Skriv et svar til: lægemiddelregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.