Matematik

Ligninger

27. november 2014 af Gyldenløw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej; Jeg har to opgaver som volder mig kvaler og ville derfor høre om der var nogle derude der kan hjælpe mig. Tak på  forhånd.

Hvilke af punkterne (1,4), (2,2) og (33?,-61) ligger på linien med ligningen

            y = - 2x + 6?    

            Hvilken formel skal jeg bruge? y=ax+b?                     

        2. Løs følgende ligning:

   3            x-2            x+2              3

 ____    -   ____    =   ____     +   ____

x - 5         3x-15        4x-20           2x-60

Det er lidt sjusket sat op, men det er brøker.

Mvh Gylenløw


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Til den første har du, at du skal tjekke om x-værdien giver y-værdien i det oplyste punkt.

Du har, at -2*1+6=4, så (1,4) ligger på linien.

Du har, at -2*2+6=2, så (2,2) ligger ikke på linien.

Du har, at -2*33+6=-60, så (33,-61) ligger ikke på linien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2014 af SuneChr

1)  Indsæt, værdien for x og y i koordinatparret, i forskriften og se, om ligningen herved stemmer.
2)  Find en fællesnævner for de fire nævnere.
 


Svar #3
27. november 2014 af Gyldenløw (Slettet)

Er lidt usikker på fællesnævneren i opgave 2, kunne den være 12x-60?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2014 af SuneChr


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.