Fysik

Matematik/fysik om udregning af procent

29. november 2014 af forever21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fundet frem til at guld har en densitet på 9,13 kg/dm3 og stål (jern i mit tilfælde) har en densitet på 7,86 kg/dm3.

Nu får jeg så spørgsmålene: Hvor mange procent vejer en bil mere med guldplader end med stålplader?

OG

Er det rigtigt, at guld vejer 2,5 gange så meget som stål?

Det burde jo være nemt nok, men jeg synes ikke mine udregninger giver nogen mening i forhold til spørgsmålene, så jeg gør jo nok et eller andet galt. Nogle der kan hjælpe med at få det omregnet til procent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2014 af LeonhardEuler

Beregn værdien af brøkken  

   \small \left (\small \frac{{\color{Red} 19,31} \frac{\textup{kg}}{\textup{dm}^3}-7,86 \frac{\textup{kg}}{\textup{dm}^3}}{7,86 \frac{\textup{kg}}{\textup{dm}^3}} \right )\cdot 100\%=\left (\small \frac{9,13 }{7,86}-1 \right )\cdot 100\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Du har ikke fundet den rigtige densitet for guld.


Svar #3
30. november 2014 af forever21 (Slettet)

Ja det kan jeg da egentlig godt se jeg har, nu I siger det - må lige lave lidt om i mine udregninger så, men tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematik/fysik om udregning af procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.