Kemi

aflæsning på titreringskurve

30. november 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan kan man bestemme pKb for phosphat på en titrerkurve?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2014 af ChemistryIsKey

Herunder opskrives pufferligningen;

pOH = 14 - pH = pKb + log(ys / yb)    ,    (25 °C)

I halvækvivalenspunktet på en titrerkurve, vil der være ligeså meget af phosphaten på baseform, som der vil være på syreform, altså y= yb. Når du véd det, kan du nu arbejde videre med pufferligningen ved;

pOH = 14 - pH = pKb + log(1) = pKb + 0 = pKb

Ovenstående betyder altså, at hvis du har en titrerkurve med tilsat volumen syre på 1.-aksen og pOH på 2.-aksen, så kan du aflæse pKb for phosphat som pOH i halvækvivalenspunktet (altså det punkt, som du skal tilsætte halvt så meget syre for at komme til, som ækvivalenspunktet).

Men husk at det er vigtigt, at du har pOH på 2.-aksen (y-aksen)! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Hvorfor laver du konstant nye indlæg med de samme spørgsmål? 

Vil du ikke nok stille spørgsmål i den relevante tråd? så andre har mulighed for at tilføje til allerede nedskrevne ting.. alt andet er dobbeltarbejde og spild af alles tid. 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1547381


Skriv et svar til: aflæsning på titreringskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.