Fysik

Hjælp til fysik problemstilling

02. december 2014 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan i hjælpe mig med at finde frem til tiden i formlen for konstant acceleration i en problemstilling herunder?

KonstantAcceleration(a)=\frac{\Delta v}{\Delta t}

En bil har begyndelseshastigheden 78 km/t. Efter at have tilbagelagt en strækning på 345 m, er bilens hastighed faldet til 45 km/t. Bilens acceleration er konstant på hele strækningen.

- Find bilens acceleration.

Jeg kender ikke tiden(t), så formlen kan jeg ikke bruge endnu. Så tænkte jeg på at finde tiden(t) ved hjælp af dens formel:

 Tid(t)=\frac{s}{v}

Men hastigheden(v) falder med en konstant acceleration på den tilbagelagte strækning på 345 m.

Hvad kan jeg gøre? Tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af peter lind

Den formel du nævner gælder kun for a=0

Brug at

s =  ½a*t2+v0*t 

v= a*t +v0

Det giver to ligninger med de to ubekendte a og t


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Middelhastigheden over strækningen vil være:

vmid = ½(45+78) km/t      (prøv at tegne en rampe og vmid i et ( t , v(t) ) koordinatsystem. Så kan du se det. )

t = 345m / vmid


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Og nu vi er igang. Her er en tredje måde:

Arbejdssætningen:

ΔEkin = Ares

½mv22 - ½mv12 = m*a*s  <=>

a = (v22 - v12) / 2s


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2014 af mathon

som med #2's notation
bliver:
                         a=\frac{v^2-{v_{0}}^{2}}{2s}


Svar #5
02. december 2014 af RasmusEu (Slettet)

Mange tak! (:


Skriv et svar til: Hjælp til fysik problemstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.