Matematik

Omvendt proportionalitet

02. december 2014 af TineS94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Hvad er omvendt proportionalitet med henblik på den proportionale funktion y'=ky?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af mathon

For to omvendt proportionale variable x og y
gælder:
                   y\cdot x=k(onstant)

                   y=\frac{k}{x}\; \; \; \; \; x\neq 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

To størrelser x og y er omvendt proportionale, hvis der findes en konstant k ≠ 0 , så at der gælder

        y = k/x .


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2014 af mathon

             y{\, }'=k\cdot y

             y=C\cdot e^{kx}


Svar #4
02. december 2014 af TineS94 (Slettet)

Jeg er ikke helt med. Vil det sige at den omvendt proportionale funktion til y'=ky er y'=k/y?


Svar #5
02. december 2014 af TineS94 (Slettet)

Min opgave lyder sådan:

Væksthastigheden for en størrelse er omvendt proportional med størrelsen. Proportionalitetsfaktoren er 7. Opskriv den differentialligning, som størrelsen må opfylde.


Kan det passe at resultatet er y'=7/y?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.