Matematik

Reducering

04. december 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kna fortælle mig hvilke potensregneregler jeg skal anvende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af mathon

       \frac{3^4\cdot 3^5\cdot 2^{6+3}}{3^{10-5}\cdot 3^4\cdot 2^4\cdot 4^2}=\frac{3^{4+5}\cdot 2^9}{3^{5+4}\cdot2^4\cdot \left ( 2^2 \right )^2 }=\frac{3^9\cdot 2^9}{3^9\cdot 2^4\cdot 2^4}=\frac{2^9}{2^{4+4}}=2^{9-8}=2


Svar #2
04. december 2014 af hejtykke2 (Slettet)

kan det godt passe at opg b = 12xy?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2014 af mathon

                 Nej
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2014 af mathon

for x ≠ -(3/2)y:

    \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \frac{4x^2-12xy+9y^2}{4x^2-9y^2}=\frac{(2x)^2-2\cdot (2x)\cdot (3y)+(3y)^2}{(2x)^2-(3y)^2}=\frac{(2x-3y)^2}{(2x-3y)(2x+3y)}=\frac{(2x-3y)^{2-1}}{2x+3y}=\frac{2x-3y}{2x+3y}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Reduktionen gælder kun for 2x - 3y ≠ 0 , dvs. for x ≠ (3/2)y . Dette forbehold kan ikke aflæses af den reducerede brøk og skal derfor angives eksplicit.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.