Matematik

Løs y''=-25y=0

05. december 2014 af Umre (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er en 3.g studerende som er igang med at skrive SRP. Og hænger lidt ved følgende differentialligning, håber i kan hjælpe:) 

y''-25*y=0  - som opfylder f(2)=10, f'(2)=20. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs den karakteristiske ligning og opstil så den generelle løsning til differentialligningen. Benyt begyndelsesbetingelserne til at bestemme de to integrationskonstanter.


Svar #2
05. december 2014 af Umre (Slettet)

Tak:) , men er det lidt i denne retning eller? 

y''-25*y=0 

y''=25y

y''/y = 25 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en homogen lineær differentialligning af 2. orden med konstante koefficienter. Man forsøger med en funktion af formen       y(t)  = a·ert  , og ved at indsætte den i differentialligningen, finder man den karakteristiske ligning

        r2 - 25 = 0

med løsningerne r = ±5 . Den fuldstændige løsning til differentialligningen er derfor

        y(t) = c1·e5t + c2·e-5t .

Benyt nu begyndelsesbetingelserne til at fastlægge værdierne af konstanterne c1 og c2 .


Skriv et svar til: Løs y''=-25y=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.