Matematik

hvordan finder jeg a i denne ligning

05. december 2014 af gegge (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg henholdsvis a,b og c i denne ligning?:

f(x)=(x^3-8)*ln(x)

Ved at man skal bruge denne formel:

d=-b-4*a*c

men synes den her formel er svær at analysere, nogle der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen har ikke noget at gøre med 2.-gradsligninger. Der er derfor ikke tale om at finde a, b og c. Hvis man skal løse ligningen  f(x) = 0 , kan man benytte nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2014 af SuneChr

Du blander vist noget sammen,
d = b2 - 4ac
er diskriminanten i en andengradsligning
ax2 + bx + c = 0


Svar #3
05. december 2014 af gegge (Slettet)

ja jeg forstår det heller ikke lige.. 

det er en tangentligning, men for at finde b altså til ligningen skal jeg bruge denne formel:

b=y_0-a*x_0


Svar #4
05. december 2014 af gegge (Slettet)

men jeg kender ikke a, dog kender jeg y_0 til at være 0 og x_0 til at være 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal jo så beregne f(x0) og f '(x0) hvor x0 er røringspunktets x-koordinat. Disse tal indsættes så i tangentligningen

        y = f '(x0) ·(x - x0) + f(x0) .

#4

Så er x0 = 1 , og man skal beregne f(1) og f '(1) .


Svar #6
05. december 2014 af gegge (Slettet)

tusinde tak :)


Skriv et svar til: hvordan finder jeg a i denne ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.