Matematik

Hældningskoefficient og differentialkvotient

09. december 2014 af ShadH - Niveau: A-niveau

Der er blevet stillet spørgsmålet hvor vi skal finde tangentsligning ud fra en funktion og viden om at hældningskoefficienten = 4

Umiddelbart kan jeg godt forstå opgavenog jeg har regnet den ud. Men er der nogen der vil forklare hvorfor vi egentlig siger at:

f ' (x) = 4

...på baggrund af at vores hældningskoefficient = 4? Er det fordi f ' (x) er et mål for hældningen i det givne punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af peter lind

Dit forslag er helt rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, f '(x) er netop hældningskoefficienten for tangenten til grafen i punktet (x , f(x)) .


Svar #3
09. december 2014 af ShadH

Super, det var netop det jeg havde i tankerne.


Skriv et svar til: Hældningskoefficient og differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.