Matematik

Korrekt notation?

10. december 2014 af Fjerbaek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lige et spørgsmål vedr. notation.
Hvis jeg ønsker at skrive "For alle naturlige tal m og alle naturlige tal n, hvor m er mindre end n, skal det gælde at med mod n = m", er det så korrekt at gøre således:

\forall\{m,n\in\mathbb{N}|m<n\}, m^{ed} mod\ n = m

Er både lidt i tvivl om første del er korrekt (talmængden) og om den blot skal "kædes sammen" med ligningen med et komma?

Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2014 af peter lind

Det er forkert. Der hvor du har en lodret streg skal der stå et komma. Den lodrette streg skal flyttes hen til hvor du har }. } skal til gengæld flyttes hen til enden af linjen


Svar #2
10. december 2014 af Fjerbaek (Slettet)

Tak for svar :) Det drejer sig om et bevis, hvor det skal bevises at m^{ed} mod\ n = m gælder for alle naturlige tal m, mindre end det naturlige tal n. Det ville altså være korrekt at skrive sådan?:
\forall\{m,n\in\mathbb{N},m<n|m^{ed} mod\ n = m\}


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2014 af peter lind

ja


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Alkvantoren giver ingen mening foran en mængdeangivelse. Man bør i stedet skrive

        ∀ m,n ∈ N: m < n ⇒ med mod n = m


Skriv et svar til: Korrekt notation?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.