Matematik

sætning om trekanter

12. december 2014 af mirac (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle

Nogen der kan hjælpe sidder nemlig fast i følgende spørgsmål

jeg har vedhæftet et dokument og det er spørgsmål 2,4 jeg ikke kan finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Trekant ABD er ensvinklet med trekant ECD og trekant ACE er ligebenet, fordi vinklerne EAC og CEA er ensliggende vinkler ved parallelle linier. Derfor er |AC| = |CE| og dermed haves

        |AB| / |CE| = |BD| / |CD|

og dermed

        |AB| / |AC| = |BD| / |CD|

Vinkelhalveringslinien til en af vinklerne i en trekant deler vinklens modstående side i stykekr, der forholder sig som længderne af de to sider, der indeslutter vinklen.


Skriv et svar til: sætning om trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.