Matematik

forkort brøker

12. december 2014 af Anonymepiger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan i hjælpe med at forkorte disse to brøker? Jeg skal bruge kvadratsætningerne til den sidste.
 

\frac{(9y^2-4x^2)}{2x+3y}

\frac{(3y+2x)^2}{2x+3y}


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: I den første: omskriv tælleren ved hjælp af kvadratsætningen om produktet af to tals sum og to tals differens.

I den sidste: Den kan forkortes direkte.


Svar #2
12. december 2014 af Anonymepiger (Slettet)

#1

Så den første er:
\frac{(3y-2x)^2 }{2x+3y}

Men hvordan kan jeg forkorte den, når tælleren er ...^{2}?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2014 af Jerslev (Slettet)

#2: (9y^2 - 4x^2) = (3y + 2x)(3y-2x)


Skriv et svar til: forkort brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.