Fysik

densitet

13. december 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen, der kan hjælpe mig med den vedhæftede fil, for jeg er usikker på hvilken formel jeg helt præcist skal bruge.. især om det er højden op eller ned der kan anvendes..

Vedhæftet fil: En stor isterning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

Der virker en tyndgekraft på isterningen

F_{t}=4.8^{3}\cdot0.92\cdot9.82=999\mathrm{\,\mathrm{g\,m\,s^{-2}}}

som skal være lig med opdriften for at isterningen ikke bevæger sig

F_{t}=F_{op}=\rho Vg\Leftrightarrow\rho=\dfrac{F_{t}}{Vg}\Rightarrow\rho=\dfrac{999}{4^{3}\cdot9.82}=1.59\dfrac{\mathrm{g}}{\mathrm{mL}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2014 af peter lind

du skal anvende hele højden og den del, der sikker ned

Antag at en sideflade har et areal A. Find så tyngdekraften på isen. Dette er også massen af den væske den fortrænger. find dernæst rumfanget af den væske, der er blevet fortænfrt af isterningen.  Forholdet mellem de to tal er væskens massefylde. Det bemærkes at A går ud i den sidste beregning


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2014 af mathon

Flydning:       
                     F_{op}=\underset{tyngden \; af fortr\ae ngt\; v\ae ske }{\underbrace{V_{under\cdot }\varrho _{v\ae ske}\cdot g}}=\underset{tyngden\; af\; is}{\underbrace{V\cdot \varrho _{is}\cdot g}}

                                        V_{under}\cdot \varrho _{v\ae ske}=V\cdot \varrho _{is}

                                         \varrho _{v\ae ske}=\frac{V}{V_{under}}\cdot \varrho _{is}=\frac{(h+d)\cdot A}{d\cdot A}\cdot \varrho _{is}

                                         \varrho _{v\ae ske}=\frac{(8+40)}{40}\cdot \left ( 0,92\; \frac{g}{cm^3} \right )=1,104\; \frac{g}{cm^3}

                                       


Skriv et svar til: densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.