Matematik

Find højde på en Pyramide

13. december 2014 af Kingkong78 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder lige pt fast i min opgave..

Opgave lyder: Man har en pyramide med trekantet grundflade, hvor kant længderne alle er 2m. BESTEM AFSTANDEN FRA PYRAMIDENS TOP TIL JORDOVERFLADEN ?

Håber i kan hjælpe mig ...


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Pyramiden kaldes også et ligesidet tetraeder. Både grundfladen og sidefladerne er ligesidede trekanter med sidelængden 2m . Pyramidens top projiceres lodret ned på højdernes skæringspunkt i den ligesidede grundflade. Da højderne i en ligesidet trekant falder sammen med medianerne, er pyramidens lodrette højde h katete i en retvinklet trekant, hvis hypotenuse er en kant i pyramiden, og hvis anden katete er 2/3 af højden i den ligesidede grundfladetrekant, dvs.

       h2 + (2m·(2/3)·(√3)/2)2 = (2m)2

dvs.

        h2 = (2m)2·(1 - (4/9)·(3/4)) = (2m)2·(2/3)


Svar #2
13. december 2014 af Kingkong78 (Slettet)

Mange tak, for denne godt beskrevet besvarelse.. Nu har jeg jo også satme forstået det. Tusind tak Andersen


Skriv et svar til: Find højde på en Pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.