Matematik

Hvad kaldes denne type differentialligning f '(x) = a* f(x) + b ??

14. december 2014 af LiNi13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad kaldes denne type differentialligning f '(x) = a* f(x) + b ?? Nogen som kan hjælpe PLEEASE 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af heyman (Slettet)

Hvad mener du med type?


Svar #2
14. december 2014 af LiNi13 (Slettet)

altså en differentialligning som ser sådan ud det kunne også være y'=a*y+b
jeg tror den hedder eksponentiel et eller andet men ved bare ikke hvad og det er det jeg er ude efter :s forstår du hva jeg mener :-) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2014 af SuneChr

Ved ikke, om den har nogen typebetegnelse, men det er den mest simple type og mest simple at løse.

f(x)=ce^{ax}-\frac{b}{a}                    a ≠ 0  


Svar #4
14. december 2014 af LiNi13 (Slettet)

Okay tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2014 af heyman (Slettet)

FanDt det samme

Skriv et svar til: Hvad kaldes denne type differentialligning f '(x) = a* f(x) + b ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.