Matematik

Hjælp til tangent til parabel

14. december 2014 af mikkelrh3107 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave. 

Er linjen med ligningen y=2-2x tangent til parablen med ligningen y=1/2x2?

Angiv i bekræftende fald røringspunktets koordinater. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det er den ikke. Men kig eventuelt her:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1104589


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2014 af mathon

Parablen
                                         y=ax^2+bx+c
     har tangenten
                                         y=(2ax_o+b)x+(c-a\cdot {x_{o}}^{2})
     dvs med
                                         a=\frac{1}{2}   og   b=c=0

                                         y=(2\cdot \frac{1}{2}\cdot x_o+0)x+(0-\frac{1}{2}\cdot {x_{o}}^{2})

                                         y=x_ox-\frac{1}{2}\cdot {x_{o}}^{2}

     som for xo = -2
     giver:
                                         y=-2x-2
 


Skriv et svar til: Hjælp til tangent til parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.