Matematik

Hjælp til monotoniforhold (differentialregning)

14. december 2014 af mujjja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe jeg er helt blank !! 

Den stillede opgave: Angiv monotoniforholdene for f(x)= -2x2+8x-1  


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af peter lind

Grafen for funktionen er en parabel. Find toppunktet, Lav en graf for funktionen. Det giver et godt overblik
 


Svar #2
14. december 2014 af mujjja (Slettet)

Hvad så derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2014 af peter lind

Lav først den graf og kig så på den.
 


Svar #4
14. december 2014 af mujjja (Slettet)

jep så det klaret 


Svar #5
14. december 2014 af mujjja (Slettet)

den vender opad 


Svar #6
14. december 2014 af mujjja (Slettet)

Benene vender nedad **


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2014 af peter lind

#6 Det er korrekt. Hvor vokser funktionen og hvor falder funktionen ?


Svar #8
14. december 2014 af mujjja (Slettet)

ca fra -1 til 7 og falder derfra ned til 4 på x aksen 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2014 af peter lind

Nej toppunktet er i (2, 7) så den vokser for x < 2 og falder for x > 2


Svar #10
14. december 2014 af mujjja (Slettet)

hvordan får du det ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2014 af peter lind

Det kan ses af grafen eller af toppunktsformlen. Alternativt kan man finde f'(x) = -4x + 8 Sættes det til 0 får man x = 2 desuden gælder f(2) = 7


Svar #12
14. december 2014 af mujjja (Slettet)

okay


Svar #13
14. december 2014 af mujjja (Slettet)

og du får x= 2 ved at ?


Svar #14
14. december 2014 af mujjja (Slettet)

FORDI toppunktet er (2.7)


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. december 2014 af peter lind

-4x+8 = 0 <=>  4x = 8 <=> x = 2


Skriv et svar til: Hjælp til monotoniforhold (differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.