Matematik

Matematik - bestemme vinkel

15. december 2014 af Amalie8685 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser et ligebent trapez, hvor siderne BC og AD er parallelle. Nogle af målnee fremgår af figuren:

Spørgsmålene er:

1. bestem vinkel A i trekant ABW.

2. Bestem længden af BE.

Figuren er vedhæftet - nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2014 af mathon

                     \cos\left ( A \right )=\frac{\left | AE \right |}{\left | AB \right |}

                     \left | BE \right| =\left | AB \right |\cdot \sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2014 af winther1555 (Slettet)

i opg 1 skal du bruge en ligning inde for trigonometri altså cos, sin eller tan 

hvis du søger på "trigonometri" i google billeder kan du finde en tabel hvor der står alle formlerne som du skal bruge. 

Vedhæftet fil:trigo-tabel.gif

Svar #3
15. december 2014 af Amalie8685 (Slettet)

Men #1 når jeg bruger den metode får jeg BE til 1.221656235


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det skyldes nok, at du blander grader og radianer sammen.

Den simpleste fremgangsmåde til beregning af |BE| er at benytte, at trekant ABE er retvinklet, så man kan bruge Pythagoras

        |BE| = (|AB|2 - |AE|2)1/2 = (702 - 352)1/2 = 70·(√3)/2 = 35·√3 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Jeg vil tro på, du mener trekant ABE .

A=cos^{-1}\left (\frac{|AE|}{|AB|} \right )

|BE|=\sqrt{|AB|^2-|AE|^2}


Svar #6
15. december 2014 af Amalie8685 (Slettet)

#5

Når jeg bruger den formel får jeg A = 60°

Og BE = kvadratroden af 70^2 - 35^2 = 35 √3


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop som anført i #4.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#6

              Det ser meget rigtigt ud.


Svar #9
15. december 2014 af Amalie8685 (Slettet)

#7

Men hvordan giver det mening, at jeg får længden af BE = 35 √3 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det giver da god mening. En tilnærmet værdi for 35·√3 kan jo så beregnes

        |BE| = 35·√3 ≈ 60,62


Svar #11
15. december 2014 af Amalie8685 (Slettet)

#10

Hvis jeg så vil beregne arealet af hele bordpladen, hvad gør jeg så..?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hele bordpladen har samme areal som et rektangel med siderne (|AE|+|BC|) og |BE| .


Svar #13
15. december 2014 af Amalie8685 (Slettet)

#12

Så arealet er her 105?


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej da. Man har

        A = (|AE|+|BC|) · |BE| = 105·35·√3 cm2 .


Skriv et svar til: Matematik - bestemme vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.