Fysik

Hjælp til fysik - frekvens

15. december 2014 af mathiiasg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er gået i stå ved opgaven:

"En lydbølge, der bevæger sig i atmofærisk luft, har frekvensen 500 Hz og bølgelængden 0,69 m.

Bølgen rammer nu et andet materiale, og inde i dette materiale er lydes hastighed dobbelt så stor som i atmosfærisk luft.

Hvad sker der med bølgens frekvens inde i materialet?"

Jeg synes ikke jeg kan finde noget om dette overhovedet!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2014 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du måler trykket ude i luften, vil du kunne se, at det svinger 500 gange i sekundet. Hvad sker der inde i det andet materiale? tænk på, hvordan grænsefladen bevæger sig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2014 af mathon

frekvensen ændres ikke nævneværdigt

          så     f=\frac{v_1}{\mathbf\lambda_1 }=\frac{\bf{\color{Red} 2v_1}}{\mathbf{\color{Blue} 2\lambda_1} }=\frac{\mathbf{\color{Red} v_2}}{\mathbf{\color{Blue} \lambda _2}}


Svar #3
15. december 2014 af mathiiasg (Slettet)

TAK!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2014 af Eksperimentalfysikeren

Frekvensen ændres slet ikke.

#2 Ordet "nævneværdigt" hører ikke hjemme her. Der gælder f2 = f1.

Man kan se det ved at betragte grænsefladen. Hvis luften svinger 500 gange i sekundet, så vil græsefladen også gøre det og dermed også medet på den anden side af grænsefladen.


Skriv et svar til: Hjælp til fysik - frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.