Matematik

Hjælp mig tak, det haster!

19. december 2014 af MrClue (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har fået en opgave som siger følgende: Peter: "Hvis du giver mig 10 kroner, så har vi lige mange penge!" Lise: "Men hvis du giver mig 8 kroner har jeg dobbelt så mange penge som dig!"                                 Så skal jeg finde ud af hvor mange penge Peter og Lise har... Det er en eller anden ligning, men kan ikke fatte det, har spurgt ALLE jeg kender! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2014 af mathon

                                                  Peter         Lise
                     pengebeløb             y               x   

 følge af
                       Peters udsagn:
                                                    y+10=x-10\Leftrightarrow y=x-20                

                       Lises udsagn:
                                                    2\cdot (y-8)=x+8


                         
 


Svar #2
19. december 2014 af MrClue (Slettet)

Fatter ikke en skid :D hahaha


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2014 af mathon

Peters udsagn:
                           Hvis du giver mig (med y kr) 10 af dine (x kr),
                           har vi lige mange:

                           Hvis det gøres, har Peter  y+10  og Lise har x -10
           hvorfor
                           y+10 = x-10

Lises udsagn:
                           Hvis du giver mig 8 af dine ( y kr),
                           så jeg har  x+8;
                           har jeg dobbelt så mange, som du ( y-8) har:
           hvorfor
                           2·(y-8) = x+8
             


Svar #4
19. december 2014 af MrClue (Slettet)

Tak, men hvordan regner jeg resultatet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2014 af mathon

dvs
                        2\cdot (y-8)=x+8

                        2\cdot (x-20-8)=x+8

                        2\cdot (x-28)=x+8

                        (2x-56)=x+8

                        2x-56=x+8

                        x=8+56

                        x=64

                        y=x-20

                        y=64-20

                        y=44

                       \begin{array} {|c|c|} Peter&Lise\\ \hline 44&64 \end{array}


Svar #6
19. december 2014 af MrClue (Slettet)

Mange tak! :)


Svar #7
19. december 2014 af MrClue (Slettet)

TAK For hjælpEN meN hvAD  er det du har skreVET i bunden  LISe OG PeTer?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2014 af DummeSvin (Slettet)

Slettet

Svar #9
19. december 2014 af MrClue (Slettet)

HAHHAHA :D Det var bare en joke xD

Men tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp mig tak, det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.