Kemi

Isoton, frysepunkt neutralisering

25. december 2014 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej og Glædelig Jul!

Jeg sidder og læser til eksamen på medicin studiet, dog er jeg gået i stå med 3 opgaver (se vedhæftet dokument). 

Jeg håber der er nogle venlige sjæle der kan guide mig igennem disse 3 opgaver 

Tusind tak på forhånd

Vedhæftet fil: km.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2014 af Heptan

2.

Den er jeg ikke sikker på, men man må kunne slå det op i et fasediagram. Brug Raoults lov til at beregne damptrykket, og dermed frysepunktet.

http://www.chemguide.co.uk/physical/phaseeqia/raoultnonvol.html#top

3.

Beregn stofmængden af NaOH der anvendes. Da phosphorsyre deprotoneres tre gange, bliver der brugt tre gange mere NaOH end phosphorsyre, og så kan du beregne koncentrationen ud fra den stofmængde samt voluminet.

Glædelig jul :)


Svar #2
26. december 2014 af Maksilkemi (Slettet)

Tusind tak for dit hurtige svar.

Angående ovenstående opgaver, så er de alle UDEN hjælpemidler. Dvs jeg må ikke slå noget op til eksamen til opg. 2

I opgave 3, får jeg 0,68, dog siger mit facit at det skal være 0,78.. DETTE FORSTÅR JEG IKKE ?

Jeg siger (42,24mol*0,135M)/25mol = 0,22*3 (pga 3 protoner) = 0,68. Det burde give 0,78.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2014 af Heptan

3. Det lyder mærkeligt, især fordi 0,78 ikke er en af svarmulighederne?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. december 2014 af Heptan

2. Har du ikke mulighed for at slå noget op, i en databog el. lign?

Jeg har fundet den cryoscopiske konstant for vand til at være

Kf = 1,86 °C kg/mol

Heraf kan frysepunktsnedsænkningen beregnes ved formlen

\Delta T_f =K_f \cdot i \cdot m

hvor m er molaliteten af solutten og i er van't Hoffs faktor (som er i = 1 for glucose).

Det giver så

\Delta T_f =1,86\ ^o\textup{C} \ \frac{\textup{kg}}{\textup{mol}} \cdot 0,8 \ \frac{\textup{mol}}{\textup{kg}}= 1,49 \ ^o\textup{C}


Svar #5
26. december 2014 af Maksilkemi (Slettet)

Hov, mente 0,0760. Se vedhæftte fil. 

Vedhæftet fil:jm.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
26. december 2014 af Heptan

Du skal dividere med 3 og ikke gange med 3, så får du 0,0760 M


Svar #7
27. december 2014 af Maksilkemi (Slettet)

Tusind tak !


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. december 2014 af Heptan


Skriv et svar til: Isoton, frysepunkt neutralisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.