Matematik

Vektor i rummet

03. januar 2015 af rasm9690 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg har problemer med en opgave i mit kursus arbejde, som jeg håbede nogle kunne hjælpe med, Der er tale om opgave D i det vedhæftede opgaveoplæg!
Håber nogle kan hjælpe mig, så jeg kan komme videre med min opgave!

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2015 af PeterValberg

Du har parameterfremstillingerne for wiren gennem Q og S samt wiren gennem R og S
bestem skæringspunktet for disse linjer (l og m), - det er jo punktet S

se video nr. 14 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2015 af mathon

Det er almindeligt at benytte parameteren t i en parameterfremstilling. Men parameterværdierne er ikke de samme for samme punkt i de to parameterfremstillinger, hvorfor det lettter dig
at benytte:
                           \small l\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ x \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -3t-7\\ -\frac{7}{6}t+\frac{11}{6} \\ 3t+20 \end{pmatrix}

                           \small m\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ x \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3s+2\\ -\frac{7}{6}s+\frac{23}{3} \\ 3s+5 \end{pmatrix}

                                      \small 3t-7=3s+2
                                      \small 3t+20=3s+5


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2015 af mathon

rettelse:

                                      \small \mathbf{\color{Red} -}3t-7=3s+2
                                      \small 3t+20=3s+5


Skriv et svar til: Vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.