Matematik

Differentialregning hjælp haster

04. januar 2015 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen, som kan hjælpe med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af mathon

Bygningens bredeste sted findes
af
                  \small \small f{\; }'(x_o)=0
      og
                  \small f(x_o)


Svar #2
04. januar 2015 af gymelev2 (Slettet)

Har lavet hele opgaven nu, tak!

Men skal man ikke bruge monotoniforhold et eller andet sted i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2015 af mathon

#2

        "Men skal man ikke bruge monotoniforhold et eller andet sted i opgaven? "

                                                           JO

         Du skal jo vise, at xo er et maksimumspunkt.


Svar #4
04. januar 2015 af gymelev2 (Slettet)

Hvordan gør jeg så det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2015 af mathon

                  \small f{\; }'(x)=\frac{19}{65}\cdot \frac{1}{\sqrt{-x^2+100x+14400}}\cdot (50-x)
hvor radikanden
                                \small -x^2+100x+14400>0     i intervallet    \small -x^2+100x+14400>0\left [ 0;180 \right ]
så fortegnet af \small f{\, }'(x) alene bestemmes af faktoren \small (50-x).


\small f{\, }'(x)\! \! :            +         0                  -
            0__________50__________…______180>
\small f(x)\! \! :         voksende             aftagende


Svar #6
04. januar 2015 af gymelev2 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!

Hvordan har du tegnet den der smarte tegning omkring monotoniforhold?


Svar #7
04. januar 2015 af gymelev2 (Slettet)

Har fået styr på det, tak


Skriv et svar til: Differentialregning hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.