Matematik

Lineær transformation

05. januar 2015 af Shaolina (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp til de følgende opgaver:

På forhånd tak!

- Shaolina


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis B-basisvektorerne kaldes b1 og b2, ser man, at

        T(b1) = b1   og T(b2) = -b2 .


Svar #2
05. januar 2015 af Shaolina (Slettet)

Hvad med opgave 2? Der er jo kun oplyst β-vektorerne og så [T]β. Hvordan bestemmer man en standardmatrix ud fra disse oplysninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Standardmatricen findes ved at bestemme billederne af standardbasen.

Man ved jo så, at

        T([0 , 1]T) = T(b1) = b1 = [0 , 1]T  og  T([-1 , 0]T) = T(b2) = -b2 = [1 , 0]T .

Heraf følger så, at

        T([1 , 0]T) = T(-b2) = b2 = [-1 , 0]T  og  T([0 , 1]T) = T(b1) = b1 = [0 , 1]T

hvoraf man aflæser standardmatricen A for T efter standardbasen.


Skriv et svar til: Lineær transformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.