Fysik

acceleration

06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen, der kan hjælpe mig med den vedhæftede fil?

Vedhæftet fil: ØVELSE 5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at s(t) er en stamfunktion til v(t) og at s(0) = 0 i begge bevægelser. For hver bevægelse har man

        v(t) = a·t + v0

hvor v og a0 kan aflæses af graferne.


Svar #2
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg ved bare ikke hvordan man løser opgaven med at tegne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bestem funktionsforskrifterne for v(t) ved at aflæse a og v0 og bestem så forskrifterne for s(t) og indtegn disses grafer.


Svar #4
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

men min bog skriver at stedfunktionen er 

s(t)= 1/2 * a * t^2 + v0 * t +s0?


Svar #5
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

for konstant acc.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er også korrekt. Det er jo en stamfunktion til funktionen v(t) i #1.

Benyt, at s0 = 0 , og aflæs a og v0 af de viste grafer.


Svar #7
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

hvordan kan man aflæse v0? 


Svar #8
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

er det ikke bare 0?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ikke generelt. v0 er hastigheden til tiden t = 0 . Det er 2.-koordinaten for v-grafens skæringspunkt med 2.-aksen.


Svar #10
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

nej, men i dette tilfælde er det vel? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvad mener du med "i dette tilfælde"? Der er to opgaver, a) og b) .

I a): ja.

I b): nej.


Svar #12
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

så for den første er: 

s(t) = 1/2 * 1/5* t^2 + 0 * t + 0 ? bare for at være sikker..


Svar #13
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

ja, selvfølgelig.. mente også kun for a) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, men accelerationen har en enhed.


Svar #15
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

skal man skrive alle enheder op for stedfunktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man skal angive enheder på de indgående konstanter.

I a) er a = 0,2 m/s2 .


Svar #17
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

men [a] = m/s^2 


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, netop.


Svar #19
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

kan det også passe, at b) s(t) = 1/2 * 0,15 m/s^2 * t^2 + 5 m/s *t + 0 s 


Svar #20
06. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

men hvad er formålet med at tegne grafen.. den er jo allerede tegnet? :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.