Fysik

Fysik - Strømkilder

08. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.... Er der eventuelt nogle derude der vil hjælpe mig med følgende opgave.... På forhånd tak.....

Opgave

R1= 5 Ω og R= 8 Ω 

Batterriets elektromotorisk kraft også kaldet hvilespændning er 9 V. Den indre modstand er 1 Ω.                           - Bestem strømmen (I).                                                                                                                                           - Bestem (Up).

Jeg har regnet på den og får selv: Polspændning (Up) = 6,75 V  og strømstyke i kredsen (I) = 2,25 A                                                                        

MEN ER DET RIGTIGT???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af hesch (Slettet)

#0: Jeg går ud fra, at R1 og R2 sidder i parallel. ( ellers passer det slet ikke ).

Jeg får så  I = 2,2075A.

Skriv lige dine mellemregninger, hvis du ikke er enig.


Skriv et svar til: Fysik - Strømkilder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.