Matematik

Procent

08. januar 2015 af hjælptak123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med disse opgaver?

1. En akties værdi vokser med 22 % om året. Hvor mange procent vokser aktiens værdi med på 2 år? 

2. To variable x og y hænger sammen på den måde, at når x vokser med 6 %, så vokser y med 16 %. Hvor mange procent vokser y med når x vokser med 18 %? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af mathon

1.

                           1+r_{2\; \aa r} =1,22^{2}=1,4884

                           r_{2\; \aa r}=0,4884=48,84\%

Aktiens 2-årige værdistigning er på 48,84%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2015 af mathon

2.

                         De variable x og y
                 i
                         y=b\cdot x^a   besidder netop denne procentiske sammenhæng:

                         \frac{(1+r_y)\cdot y}{y}=\left ( \frac{(1+r_x)\cdot x}{x} \right )^a


                        1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^{a}

                        1,16=1,06^{a}

                        \log(1,16)=\log(1,06)\cdot a

                        a=\frac{\log(1,16)}{\log(1,06)}

..........

                        1+r_y=1,18 ^{a}

                        r_y=\frac{p_y}{100}=(1,18 ^{a}-1)

                        p_y=(1,18 ^{a}-1)\cdot 100\%


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.