Matematik

Binomialfordeling

08. januar 2015 af Stats - Niveau: A-niveau

roulette... 18 røde, 18 sorte og 2 grønne. Jeg vælger at satse rød hele tiden og jeg satser det samme beløb.

Hvad er sandsynligheden for at man tjene i:
1. spil?
2. spil?
3. spil?

b(1,(9/19)), Er det sådan, at jeg skal beregne P(X = 1) med eller er det, 1-P(X = 0)
for spil 2., b(2,(9/19)), P(X = 2) eller er det 1-P(X = 0)

Spil 1: Jeg tænker, at det er lidt ligesom sandsynligheden for at man ikke vinder i runde 1, og så finder komplementær hændelsen til det...

Er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af peter lind

Sandsynligheden for at du vinder i et spil er 9/19 og sandsynlighederne for at du taber er 10/19. Da der nu spørges om gevindster vil jeg bruge en binomialfordeling med p = 9/19 og n antal spil

For at vide om du tjener skal du kende indsatsen I og gevindsten V  Hvis du vinder et spil tjener du V-I. Hvis du taber mister du I


Svar #2
08. januar 2015 af Stats

Der gives ikke noget om, hvad indsatsen er, eller om hvad  gevinsten er....

Men hvad skal P(X = x) være? I spil 2, er det da 0, 1, eller 2?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2015 af peter lind

Så kan spørgsmål om fortjeneste ikke besvares. Du har muligvis misforstået eller formuleret dig forkert så der i virkeligheden spørges om antal gange man vinder.

I hvert spil er sandsynligheden for at du vinder 9/19 = p

Hvis du vil vide hvor mange gange du vinder ved n spil, skal du bruge binomialfordelingen med n = antal spil


Svar #4
08. januar 2015 af Stats

Du er på studietur i Las Vegas og tager ind for at spille roulette på Casino Bellagio. Du
vælger at satse på rød hele spillet. I roulette er der 38 felter, hvoraf 18 er røde, 18 er sorte og
2 er nuller.

a) Opskriv de mulige udfald (rød, sort og nul) og sandsynligheden for, at hvert af udfaldene indtræffer i et skema magen til det viste:

b) Hvad er sandsynligheden for, at du har tjent penge efter:
1 spil?
2 spil?
3 spil?

Dette er direkte Copy-Paste..

Jeg tror ikke jeg forstår  spørgsmålet

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
08. januar 2015 af Stats

Håber I kan hjælpe mig... Ellers må jeg jo bare forhøre mig i morgen
(Mindes at jeg havde en debat herinde på SP, ang. opgaver der blev alt for pædagogiske)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så må du jo sætte dig ind i reglerne for at spille på Casino Bellagio

https://www.bellagio.com/casino/table-games.aspx


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. januar 2015 af peter lind

I spørgsmål a kan du bruge formentlig det jeg har skrevet. Til spørgsmål b er der ikke nok oplysninger til at det kan besvares. Du bliver nok nød til at forhøre dig i morgen


Svar #8
08. januar 2015 af Stats

#6

Kan lide din humor :D

Men jeg syntes ikke der står noget om reglerne, og payout... Det virker sQ også lidt mærkeligt, at man skal søge om oplysninger, når det bare er en lille hjemmeopgave...

#7

Ja, det bliver jeg nødt til

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.